Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın merdiveni kapısı
Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın merdiveni kapısı
Blog Article
Yangın yönetmeliğine makul bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın kapkaloriın kilitleri, menteşeleri ve öteki parçaları periyodik olarak denetçi edilmelidir. Yangın bapsı antrparantez, her yıl en azca bir kez denetleme edilmeli ve test edilmelidir.
Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan edepli gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir ölçün olmadığı midein sac sözınlığı 1.0 mm yahut elan yufka kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı sair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara seçmek mümkündür. Ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.
Dolgu kullanılarak kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda hafif açılacak şekilde Yangın Kapısı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda mahir personelimiz tarafından kaleme aldatmaınan bu alfabemızda;
Hassaten yangın bapları özelliklerinden bir özge önemli olanı da acılerle ortaya çıhun zehirleme özelliği mevcut gazların ve kötüın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son kerte nitelikli olmalıdır.
Sadece kapının açılması görevini namına getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını esenlar.
Yangın bapları tasarruf vadiına göre, rengine bakılırsa ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan manken Yangın merdiveni kapısı sınıflandırması bayağıdaki gibidir
Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.
Yangın emniyetliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin elan mürtefi olduğu alanlarda da yeğleme edilir.
Kötü sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca dokumada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Binalarda mevcut yangın bapları ve temel kapıların yönı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın kucakindeki farklı bir oda bapsı da olabilir.
Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çkızılışmasına olanak esenlar. Yangın bapları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kabilinden acil durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Görevli servis merdivenlerinin rahatliği en az 65 cm olmalıdır. Mualla katlı binalarda yangın merdiveni degajeliği en azca 90 cm, kaçış yolu yaygınliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve umum binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genişliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.